Mindig nehéz feladatot jelent a megfelelő ajándék kiválasztása

 

Nem vehetjük ugyanazt az ajándékot egy nőnek és egy férfinek. Ahogy azt is számításba kell vennünk, hogy különböző korú személyek más és más ajándékoknak örülnek és persze nem mellesleg az a legjobb, ha az ajándékozott tényleg olyat kap, amit szeretne, ezért fontos ismernünk is őt legalább egy kicsit. Úgy gondolhatjuk, hogy például a kisfiúk ugyanazokkal a dolgokkal szeretnek játszani, de ez nem feltétlenül igaz. Míg az unokatestvérem mindig nagyon szeretett dínókkal és katonákkal játszani, addig az öcsémet jobban lekötötték a különböző gyűjthető kártyák és tazók. Így nagy kérdés volt mikor elég idős lett az unokaöcsém, hogy milyen játékokat fog kedvelni. Karácsonykor sokáig töprengtem rajta, hogy milyen ajándékot vásároljak neki. A szülei elárulták, hogy mostanában érdeklik a kismotorok, kisautók. Végül úgy döntöttem, hogy egy gyerekeknek tervezett játékautót vásárolok neki. Mikor én voltam gyerek még csak játékmotorok voltak, de emlékszem, hogy nagyon élveztem azokon robogni és úgy gondoltam, hogy talán egy játékautót vezetni még nagyobb élmény lehet főleg, ha egyébként is szeret valaki kisautókkal játszani és kész gyűjteménye van belőlük.

Szerencsére tényleg nagyon tetszett neki az új járgány és a szülei is sokat mesélték később, hogy teljesen úgy bánik a játékautóval, mint ahogy ők az igazi kocsijukkal. Nem csak azt játszotta el, hogy meg kell tankolni, vagy lemosni, de mikor elérkezett a téli időszak és a szülők le akarták cserélni a gumikat téliekre, ő is új gumiabroncsokat követelt.

téli gumiAkkor még biztos nem értette teljesen, hogy miért is olyan fontos, hogy az évszakhoz megfelelő gumi legyen a kocsinkon is, hiszen a szőnyeg és a parketta, ahol ő hasíthatott a játékautóval nem lett csúszósabb, nem fagyott meg, lett latyakos, jégkásás. Az igazi aszfalt azonban télen sokkal veszélyesebbé válhat főként, ha nem a megfelelő minőségű és kialakítású gumi van a kocsinkon. A gumikat a kocsikon nem csak azért fontos évszakonként lecserélni, mert kopnak, hanem azért is, mert más a téli és a nyári gumiabroncsok mintázatának kialakítása és a gumi összetétele. A gumiabroncsok kialakításánál mindig fontos szempont az aszfalt hőmérséklete. A téli gumikat olyan anyagból készítik, mely biztosabb tapadást nyújt az autó számára akkor is, ha az utak csúszósakká válnak, vagy épp jegessé fagynak. Azonban tisztában kell lennünk vele, hogy a téli gumi sem nyújthat száz százalékos biztonságot. A téli időszakban fontos, hogy igazán óvatosan vezessünk. Azonban hatalmas segítséget nyújtanak ebben a téli abroncsok és jelentősen csökkentik a balesetek kockázatát. A nyári gumikat lecserélni idő és pénz igényes lehet, de olyan beruházásról beszélünk, mely idővel megtérül. A saját és utastársaink biztonsága minden esetben fontosabb kell, hogy legyen, mint a nehézségek, amikkel a gumi csere jár.

Ugyanakkor egy ilyen beruházás gyakran kimerítheti a családi kasszát egy időre, ezért érdemes olyan helyről beszerezni az új gumiabroncsokat, melyek akciósan kínálnak új termékeket, egyenesen a gyártóktól. Sok olyan cég van, mely beszámítja a használt gumikat, azonban én úgy gondolom, ha időszakonként megválunk régi kerekeinktől biztonságosabb, ha valóban újakat vásárolunk helyettük. A régi gumiabroncsokat általában azért kell lecserélni, mert túlságosan elkoptak, elhasználódtak vagy megsérültek. A gyártók gyakran gondolnak arra is, hogy néha véletlen balesetek is történnek, így az új gumiabroncsokra általában két év garanciát kínálnak.

Fontos, hogy tisztában legyünk vele mi az autónk autó gumiabroncs mérete, mivel így választhatunk megfelelő kerekeket hozzá. A gumi diszkont oldalán egy egyszerű megoldással, az autótípus szerinti keresővel, mely a főoldalon a “Méret” alatti lapfülön található, könnyedén megtudhatjuk pontosan milyen méretre is van szükségünk. Az ott listázott méretek mind felszerelhetőek az autónkra, de mindenképpen biztonságosabb, ha leellenőrizzük az autónkon lévő méretet is. Ha biztosak vagyunk a méretben, a gumiabroncs keresővel könnyedén megtalálhatjuk a kívánt méretet.

Mivel az autó gumiabroncs csere szezonális probléma, gyakran túlterheltek a kiszállítók, esetleg megfogyatkozik az áruházak raktárkészlete. A gumidiszkont.hu azért is kifejezetten megbízható oldal, mert hatalmas raktárkészlettel rendelkezik, termékeit pedig közvetlenül a gyártóktól szerzi be. Itt nem találkozhatunk használt kerekekkel, ezért nem kell félnünk, hogy esetleg túlkopott gumikat vásárolunk. A kiszállítást pedig egy vagy két napon belül képesek teljesíteni főszezonban is.