Játék vásárlás, megfelelő  ajándékok

angel-564351_640Elég nehéz feladat a megfelelő ajándék megvásárlása. Három gyerekünk van, és a testvérem gyerekeinek is kell vásárolnom.

Az ajándékok

Mindig nehéz feladat megtalálni azt, aminek mindenki örülni fog. Főleg, hogy az anyagi kereteink azért végesek, és egy gyerek nem kaphat több tízezres ajándékot. Míg a gyerekek kicsik voltak, mindig írtak levelet a télapónak, vagy beragasztották a levélbe az újságból kivágott nekik tetsző játékot. Ez addig működött, míg a gyerekek kicsik voltak. Ma már a háromból egy gyermek van, aki teljes szívvel hisz a Jézuska létezésében, és képes levelet írni neki. Persze a többiek szerencsére nem veszik el a kedvét, és a lelkesedését, jó testvérek, és hagyják még hinni.

Amúgy azt gondolom, hogy csodálatos dolog hinni valamiben, valakiben, aki egy csodás dolgot hoz létre.

Mindenkinél más az ünnep

Nálunk a sima kis fenyőfából a díszítés során lesz majd karácsonyfa. Családi feladat a fenyő díszítése. Egy időben csak én csináltam a gyerekekkel, de ma már nem így van, mert a gyerekek mindig kérték a páromat, hogy ő is jöjjön velünk. Ma már közös program, és a fenyőfa megkoronázása a csúcsdísz, amit mindig ő tesz fel.

Képzeld, az egyik ismerősünknél a fenyőfát is a Jézuska hozza. nem tudom, hogy hogyan lehet ezt megvalósítani. Már csak azért is, mert amíg a gyerekek kicsik, ez működhet. Viszont már nagyobbak a gyerekek, és azért valljuk be egy fenyő díszítése nem kis feladat. Ez titokban megvalósítani…igen nehéz. Nálatok hogy zajlanak az ünnepek, a fa díszítése?

Idén még egy ajándék sincsen meg, jó lesz ha összekapom magamat, ha nem akarok mindent a végére hagyni, hiszen a gyerekek idén hamarabb lesznek már itthon, így időm sem lesz csomagolni, és vásárolni.