Egy játékkamerától egészen az oltárig

Honnan jött az ötlet, hogy kamerázással foglalkozz?

Az első játék kamerámat körülbelül 6 éves koromban kaptam a szüleimtől szülinapomra. Azonnal megtetszett a dolog, így nem volt kérdéses, hogy a későbbiekben is ezzel foglalkozzak. De aztán ahogy múltak az évek a játékból valóság lett és így jutottam el odáig, hogy már rendszeresen rendezvényeken kamerázok. Mint például koncertek, vagy akár egyedi meghívásra, családi rendezvényre, szülinapra is elmegyek szívesen, szoktam ilyen alkalmakat is vállalni.

Mi volt az első rendezvény, ahol kameráztál?

Az első komolyabb dolog egy esküvőn volt, ami azért valljuk be, hogy egy kezdőnek, mint aki anno én voltam, egy elég nagy falat így elsőként, de bele kell dobni a majmot a vízbe azért, hogy úszni tanuljon. Szerencsémre – segítségemre volt egy profi esküvői videós, akinek segítségével nagyon profi esküvői videók készültek, és aki mindenféle jó tanáccsal ellátott engem az este és aztán az éjjel meg a hajnal folyamán. Sokat köszönhetek neki, nagyon jó felvételek készültek.

Hogy zajlott az a napod pontosan? Miket csináltatok?

A polgári és a templomi szertartáson is jelen voltunk. Az ifjú párnak az egész napot felvételre vettük, majd ezeket meg is vágtuk és ők készen egy profi kisfilmet kaptak kézhez. Esküvő előtt tartottunk egy kreatív fotózást is, ahol az ifjú párnak a saját elképzeléseik alapján teljesítettük kéréseiket. Ekkor még nem a fehér, pontosítva hófehér és csili – vili mennyasszonyi ruhát viselte a mennyasszony és a férj sem abban a ruhában volt, amelyben később a szertartáson a boldogító igent kimondta. Szóval ekkor elkészítettük a fotókat róluk és később jött a rendes szertartás, ahol szintén végig követtük az eseményeket. A videókhoz egyébként zenei aláfestést is csináltunk, ami még hatásosabbá teszi a felvételeket.

Mitől mondható profinak egy esküvői videós?
Egy jó esküvői videós elszánt, minőségi munkát végez, ért a munkájához és ami a legfontosabb talán, hogy alkalmazkodó és megcsinálja azt, amit kérnek tőle. Ha a vőlegénynek és a menyasszonynak van valami különleges kívánsága, vagy kérése, akkor ő teljesíti. Nem egyszerűen fel kell venni a szertartást, hanem egy életre szóló emléket megörökíteni, amit az ember később szívesen néz vissza. Természetesen fontos az is, hogy a tapasztalataihoz és az ismereteihez hűen a saját elképzelése szerint dolgozzon a kívánságok teljesítése mellett, annak érdekében, hogy a felvételeket a lehető leghatékonyabb módon rögzíthesse. Ezért is fontos a szakmai hozzáértés, a beállítások, díszlet, fényviszonyok miatt, hogy mindent tudjon, hogy mi lenne, melyik szög a lehető legelőnyösebb egy felvétel elkészítéséhez. Egy esküvőn ez nagyon fontos, ezeket az eseményeket mindenkinek komolyabban kell venni. Egy szülinapi rendezvényen például nem az a lényeg, hogy az ünnepelt feltétlenül jól nézzen ki, de például egy esküvőn a menyasszonynak ragyognia kell és gyönyörűnek lennie és fontos, hogy ezt a videós által felvett  esküvői videó is visszaadja.

Későbbiekben gondolkozol rajta, hogy te is hivatásos esküvői videós legyél?

Hát igen, ez már nem játék, hanem egy nagyon is komoly feladat. Ha majd elég tapasztalattal rendelkezem én is, hogy saját magamat is megfelelőnek és kellőképpen felkészültnek tartom, hogy elkészítsek egyedül egy esküvői videót egy szerelmespár számára, akkor kétség nélkül vállalni fogom ezt a feladatot, de egyelőre azt hiszem, hogy még gyűjtenem kell a bátorságot ahhoz, hogy egy ilyen csodálatos napot, egy esküvőt én magam is megörökítsek.