Babakocsi vagy egy új számítógépes játék?

A karácsony közeledtével miden gyerek egyre inkább megőrül. Még alig léptünk be a télbe, de ők már az ajándékokat nézegetik a játékboltban. Nem egyszer láttam szülőket kisgyerekekkel, amint kétségbeesetten néznek körbe segítségre várva, amikor a az egyik, vagy akár mindegyik gyerekük megáll előttük csípőre tett kézzel, és nyafogó hangon követeli az új plüss macskát, vagy esetleg távirányítós autót, építő kocka szettet, focilabdát, kirakóst, vagy bármi mást, amit éppen meglátott a boltban. Nehéz ilyenkor szigorúnak lenni, és megmondani a porontynak, hogy várnia kell. Ha szerencséje van, mert sok családnak még karácsonykor se telik drága játékra, és ebben az esetben meg el kell magyarázni a kisfiúnak vagy a kislánynak, hogy bizony sajnos most nem tudja megvenni a Jézuska a plüss pónilovat, a piros kisautót, a kutyás kirakóst, vagy amiért éppen addig ácsingóztak.

babakocsi

Szerencsére az én fiam már ennél nagyobb, így neki már nem plüssök meg töménytelen mennyiségű játékautó kell, hanem inkább számítógépes játékok. De tulajdonképpen még örülök is neki, mert így legalább van valami, amit együtt csinálhatunk. Például együtt tolhatjuk végig a The Wichert, és utána megbeszélhetjük, ki milyen küldetésnél tart. Néha aggódom amiatt, hogy ilyen erőszakosabb játékokkal játszik, de állítólag ez nem befolyásolja annyira károsan, mintha mondjuk az utcán bandázna. Ráadásul az összes barátja ilyen játékokkal játszik, és rosszul érezné magát, ha ő meg kimaradna a dologból. Furcsák a gyerekek, hogy a beszélgetéseik felét az ilyen témák töltik ki, és ha valaki nem tudja, mi most a menő, azzal kevésbé állnak szóba.

Na de a karácsonyi ajándékvásárlást ez még nem oldja meg. Hiába szereti a fiam annyira a The Witchert, mégse vehetem meg neki a játékot még egyszer.

Úgyhogy nincs mese, idén újra nyakunkba kell venni a várost, és neki kell állni felkutatni az összes olyan játékot, amit korábban a gyerkőcök kinéztek a számtalan katalógusból, amit felhalmoztak az utóbbi időben.

A dilemma

Már éppen kezdtük volna feltérképezni a választékot, amikor felhívott a húgom. Nemrég költöztek új lakásba, és most nincsenek eleresztve anyagilag, már épp elégszer panaszkodott nekem erről. Mondjuk mi se úszunk a pénzben, de nekik mégis sokkal nehezebb így, hogy éppen gyereket várnak. Nemcsak a lakást kellett felújítani, de még a gyerekszobát is ki kellett festeni, mázolni, és megvenni és elhelyezni benne a bútorokat. Nagyon szép lett, én már láttam, de akkor is sok pénzbe kerülhetett ezt így megcsinálni, ráadásul ezekből a speciális anyagokból.

Szóval panaszkodott nekem egy sort arról, hogy milyen nehéz nekik most, hogy itt vannak az ünnepek, és nem elég, hogy az ajándékokra is sokat kell költeniük, még a babakocsit sem vették meg. Én is sajnáltam a dolgot, mert kocsi az mégis kelleni fog majd a csecsemőnek, és nem is hagyhatják az utolsó pillanatra. Az sem mindegy, az ember honnan veszi, mert láttam már olyat, hogy egy év után tönkrement. Vagy túl nehéz volt, és alig lehetett feltenni a villamosra, még segítséggel is. Sajnos a miénket már rég odaadtuk másnak, így még azzal sem vannak előrébb.

Elhatároztam, hogy segítek neki, és majd mi megvesszük neki ajándékba a babakocsit. Persze nagyon örült, de amint letettem a telefont, elkezdtem gondolkozni azon, hogy vajon nekünk van-e elég pénzünk most arra, hogy ekkora kiadásba belemenjünk. Elvégre egy babakocsi általában nem olcsó dolog, és nem is akarom nekik a legócskábbat megvenni. Beszéltem erről a férjemmel, és ő is úgy gondolta, hogy ez a kiadás most nem igazán fog beleférni. Én viszont nem akartam a húgomat csalódottá tenni, amikor már annyira beleélte magát. Így elhatároztuk, hogy beszélni fogunk a gyerekekkel, hogy most nem kaphat drága játékot, mert a húgoméknak van szüksége a babakocsira.

Most már csak annyi volt a dolgom, hogy keressek egy szép babakocsit. Rengeteg oldalt végignéztem, mert olyat akartam, ami jól néz ki, és az ára sem túl extrém. Ráadásul a húgom kikötötte, hogy ő kéket szeretne, mert az illik a táskájához, meg amúgy is fiút várnak. Tehát feltúrtam a netet egy stramm kék kocsi után, és végre szembejött velem a tökéletes babakocsi, amiben a húgom sem találhat hibát. Nagyon szép türkizzöld színe van, és igazán minőségi darabnak tűnt a képek alapján.

Egyébként azért is választottam ezt a céget, mert az oldaluk is szimpatikus volt, és nagyon könnyen lehetett navigálni rajta. Az elérhetőségek résznél világosan fel volt tüntetve a nyitvatartás, és külön pozitívum, hogy még szombaton is fel lehet keresni őket. De mivel vidékiek vagyunk, nekünk csak a megrendelés a szóba jöhető opció. De az oldalon található térkép alapján könnyedén eljutnánk a címre, ha legközelebb személyesen akarnánk kiválasztani a babakocsit.

Ráadásul garanciális ügyintézés is van, ha a jövőben bármi probléma lenne a kocsival, minden hétköznap délelőtt tíztől négyig. Szeretem az ilyen cégeket, akik ilyesmire is gondolnak, és fontos nekik, hogy a vásárló hosszú távon is elégedett legyen a termékkel, amit beszerzett.

A babakocsi egyébként állítólag egy újabb modell, ami biztosan kielégítené minden új szülő igényét. Több különleges színben is kapható, valamint modern a dizájnja, mégis a formatervezett váz miatt kis helyen is elfér, még egy nem túl tágas előszobában is. Praktikus a kialakítása, könnyen irányítható, és jó minőségű anyagokból készült, amik tartósak, nemcsak kellemes kinézetűek.

Mindemellett a kocsi nemcsak biztonságos a baba számára, hanem nagyon kényelmes is, az ügyesen kialakított mózeskosárnak köszönhetően. A mózeskosár egyébként mindkét irányban rögzíthető és használható, ráadásul a sport rész és a babahordozó is. A betét része pedig teljes mértékben pamutból készült, ami például az én húgomnak is nagyon fontos szempont, mert jobban kedveli a természetes anyagokat. Jár hozzá egy autó babahordozó is, így nem kell a babát kiszedni, és felébreszteni az alvásból, ha esetleg ki vagy be akarjuk tenni a kocsiba.

A vázszerkezet strapabíró alumíniumból készült. A tolókar pedig állítható, attól függően, hogy milyen magas személy tolja a kocsit. A szetthez tartozik egy babatáska, mely a tolókarról függ, és rengeteg minden elfér benne, akár a húgom saját holmija, akár a babához szükséges dolgok. Ennek is ugyanolyan divatos a színe, és így legalább a húgomnak sem kell külön táskát hordoznia magával, ha lemennek az utcára.

Bár a karácsony még hetek múlva lesz, és ennél sokkal rövidebb szállítási időt írtak, és én nem bírtam ki, és már meg is rendeltem a kiválasztott kocsit. Az egyetlen gond az lesz, hogyan fogjuk ezt eldugni a húgom elől, amikor majd eljön látogatóba. Bármilyen nehéz is volt megszervezni ezt az egészet, nekem mindennél többet ér, hogy segíthetek a húgomnak. Már alig várom a szentestét, hogy lássam, ahogy megpillantja a vadi új babakocsiját, ami pont olyan kék, amilyet ő szeretett volna.