Ajándék vásárlás, és a bukósisakok

Elég különleges kalandban volt részem, míg az unokaöcsémnek megvásároltam a legmegfelelőbb ajándékot. Nem is volt olyan egyszerű, mint gondolnátok.

A család

Számomra igen csak fontos szerepet tölt be a család. Nem csak az én családom, a férjem, és a gyerekeim, hanem fontosak az öcsémék is, és a nővéremék is egyaránt. Igen csak nagy családdal áldott meg bennünket a szerencse.

Hárman vagyunk testvérek. Igaz, ez a régi időkhöz képest, még nem is jelent sokat, hiszen anyámék nyolcan voltak testvérek. Na azt nevezem én igazán nagy családnak. Ma már nem is tudom, hogy van e olyan, aki mer vállalni ennyi gyereket…és ha igen, mi az a biztos pont, amiért képes vállalni, és hogy tudja, hogy meg tud nekik adni mindent. Régen ez teljesen más volt, hiszen nem kellett nagy dolgot biztosítani, csak tisztességes neveltetést, és biztos családi hátteret. Ha ez megvolt, nem is kellett más.

Ma már azért más az elvárás is, és a gyerekek is más kort élnek meg. Sokszor elgondolkodom, vajon ha az én gyerekeim abban a korban születtek volna, vajon szeretnék? Nem volt versengés, és hogy ki mit szeret, kinek mije van, és hogy mennyi pénze van…

Ma már ha bemegy az ember egy egyszerű ruhában, és szerényen az iskolába, akkor azon sem kell csodálkozni, ha kinézik. Hiszen a ruha, és a látszat a fontos. Persze van, aki küzd ez ellen, de sajnos egyre kevesebben. Már más az értékrend, mint akkor volt.

A játékok

Ezek is megváltoztak az idő múlásával. Más lett a játék, mint régen volt. Akkor mégboard-761586_640 a fából készített kisautó, vagy a vonat is jó volt, de a fiúk igen csak sok játékot találtak ki nagyapám elmondása alapján. Kártyázni is szerettek, és más akkori társas játékokat is szívesen játszottak. ma már a drágábbnál drágább ajándékok a menők. Hová lett a rongybaba, és a fa vonat?

Sajnos vannak olyan gyerekek is, akik mindig elégedetlenek. A minap az oviban az egyik anyuka pont panaszkodott, hogy milyen hisztit vágott le a kisfia, hogy a kapott ajándékban nem olyan bukósisakok voltak, mint az eredetiek…Tényleg ennek kell a legnagyobb gondjának lenni? Hihetetlen.

Azért elgondolkodom rajta, hogy minden küzdésünk, és igyekezetünk ellenére, a világot nem változtathatjuk meg, az sajnos olyan, amilyen. Hogy mit tudunk mi tenni? Amennyire lehet, igyekszünk a gyermekeinkből tisztességes, és rendes embert faragni, a világgal szemben, és mindent megtenni azért, hogy megfelelő értékrendben nőjenek fel.