Adni jobb, mint kapni, például corgon palackot

Rájöttem, hogy nincs nehezebb feladat, mint ajándékot vásárolni egy 1 esztendős gyermeknek. Bután hangzik, de azért mégis így van. Mivel még picike, úgysem emlékszik rá, hogy mit kapott és kitől, tehát ha neki veszel ajándékot, azzal igazából a szülőket leped meg. Végül nekik veszel ajándékot, az ő boldogságuk lesz egy szép kis ruha, vagy egy játék, amivel a gyermek jól elvan, vagy egy ékszer, minek a gyermek majd csak évek múltán lesz tisztában az értékével. A szülők, persze nem mindennek örülnek, ezért rájöttem, hogy a legjobb módja annak, hogy az ember megfelelő ajándékot vegyen az, ha megkérdezi előre, hogy mire van szükség. Eltűnik így a meglepetés varázsa, ez igaz, viszont biztosan nem felesleges lesz a pénz kiadása, biztos, hogy lesz öröm, és használva is lesz a dolog. Én mostanában ezt az utat választom, és eddig nem volt probléma.

 

Szeretem nagyon, ha ajándékozhatok, nagy boldogság számomra nézni a boldog arcokat, mikor valaki megkap valamit, amire szüksége van, vagy amit nagyon szeretne. Főleg a gyerekek esetében szokták ezt a felnőttek szeretni, de én a felnőtteknek is nagyon szeretek ajándékozni, mert nekik is nagy örömeket lehet okozni, ha az ember jól bele talál abba, mire vágynak.

 

A sógorom például nagyon ügyes kezű ember, sokat barkácsol otthon, van egy komplett szerszámos helysége, ami tele van olyan dolgokkal, amikről jó szervével én nem is tudom, mik azok. Persze, ha átmegyek, és ő kint van a műhelyben, mindig kimegyek hozzá, de mivel én nem vagyok valami ügyes kezű, a legtöbbször csak figyelek, hogy mit csinál, hallgatok és tanulok tőle. A legjobban azt szeretem, mikor hegeszt, mert az számomra nagyon érdekes, és hasznos tevékenységnek tűnik, de egyben félelmetes is, hiszen nagy szakértelem és odafigyelés kell hozzá, hogy munka közben az ember semmi esetre se sérüljön meg, és ne is történjen semmilyen baleset. Főleg azért, mert ehhez a tevékenységhez gázpalackot is szokott használni, és mint tudjuk, az eléggé robbanásveszélyes, szóval minden tiszteletem az övé, hogy bele mer menni ilyen helyzetbe, és az arcán a félelem szikráját sem látom soha megjelenni.

 

Mivel az unokaöcsém és az ő születésnapja között csak néhány nap van, így együtt fogjuk ünnepelni őket. Az ajándékvásárlás a kicsinek rendesen megizzasztott, mert nem tudtam, mindek is örülnének a szülei ugye, de végül megkérdeztem, és azt mondták, hogy jó ötlet lenne, ha gyurmát vennék neki, mert már ügyesedik az ő keze is, és biztosan jó elfoglaltság lenne, ha játszhatna ilyesmivel.

 

A sógoromnak viszont már jó előre eldöntöttem, hogy mi lesz a tökéletes ajándék, ott a bonyodalmat nem a kiválasztás okozta, hanem az ajándék beszerzése. Ugyan is utána olvastam én ennek a hegesztésnek, és kiderült számomra, hogy nem csak egy féle gázpalackkal lehet csinálni, de csak kevesen tudják, hogy a palackok között mi a különbség. Én pedig tudom azt is, hogy a sógorom egyáltalán nem tudja, hogy sokkal jobban járna, ha ő is a legjobbal, a corgon palackkel hegesztene, mert sokkal könnyebben és szebben lehet vele dolgozni, mint sima argonnal.

 

Arra gondoltam, hogy meglepem őt egy ilyen palackkal, hagy örüljön. Ezt biztosan fogja használni, és örülni is fog neki. Nekem meg már csak annyi a dolgom, hogy kitaláljam, hogy honnan lehet a legkönnyebben beszerezni. Nagy volt a szerencsém, mert az interneten rákeresve rögtön belefutottam egy cégbe, akik nem csak, hogy árulnak ilyen palackot, de kiszállítással is foglalkoznak. Nem nagyon lett volna kedvem hozzá, hogy gázcsere telepre járkáljak, majd szállítgassam a kicsit sem könnyű és kicsit sem biztonságos gázpalackot, de így szerencsére nem is kell, mert a szolgáltatásuk tartalmazza alapvetően a kiszállítást. Így aztán nagyon könnyen ment a dolog, megrendeltem a helyszínre, kiszállíttattam, és kész is. Borzasztó jó ötletnek bizonyult, nagyon örült neki és nagyon hálás volt, hogy gondoltam rá, és megrendeltem neki ezt a corgon palackot.

 

Ki is próbálta azon nyomban, és nagyon elégedett volt vele, elmondása szerint nem is gondolta volna, hogy ennyire nagy a különbség a sima argonhoz képest. El is kérte a gázpalackfutár telefonszámát, hogy ha kifogy a palackja, tudja majd cseréltetni, mert ez a cég nagyon pontosnak és megbízhatónak bizonyult, ráadásul árban is nagyon kedvező a szolgáltatás. Arról nem is beszélve, hogy leinformálhatóan jó minőségű palackokat forgalmaznak, nem valami gagyit, így nem félek attól, hogy veszélybe kerül a családom ezen nagyon kedvelt szegmense.

 

És végül, a kis törpe is nagyon örült a gyurmának. na, persze ezt nem onnan tudom, mert mondta, hiszen nem tud beszélni, de az anyukája szerint nagyon jól elvan vele, nagyon tetszenek neki a színek és a gyurma állaga, szóval ez az ajándék is betalált szerencsére.

 

Nagyon szerencsés vagyok, hogy átélhetem ezeket az örömteli pillanatokat, és tudom, hogy boldoggá tettem a rokonaimat. Alig várom a következő ünnepet, hogy akkor is megpróbálhassak örömet szerezni valamelyikkőjüknek, vagy éppen mindegyikőjüknek.