A tartós bérlet is lehet ajándék?

A gyerekeket mindig könnyű meglepni. Náluk nem kell olyan nagyon sokat gondolkodni azon, hogy mit vegyünk nekik ajándékba. Mindenki tudja, hogy minden gyerek a legjobban a játéknak örül. Már csak azt kell megtudni, hogy nagyjából milyen játékra vágyik, mikkel szokott játszani. A legtöbb kislány mindig örül egy-egy új Barbie babának, míg a legtöbb kisfiú egy új kisautónak. Persze vannak kivételek, de nagy átlagban így van. Én az én gyerekeimnél ezzel a kettővel sosem tudtam mellé fogni.

Na, de mi van a felnőttekkel? Szerintem nekik sokkal, de sokkal nehezebb ajándékot venni. Náluk már jobban megnézi az ember, hogy minek mekkora érték van, és mennyire hasznos. Itt már a nemeket sem lehet annyira elkülöníteni, mint a gyerekek esetében. Vannak ilyen sablon ajándékok, amelyek úgymond mindig jól jönnek, de már mindenki tudja, hogy ha ilyet kap, akkor az illetőnek nem volt jobb ötlete. Gondolok ez alatt a parfümre és az üveg borra, meg esetleg a csokira.

Jövőhónapban lesz a sógorom születésnapja és eddig ötletem sem volt arról, hogy mégis mit ajándékozzunk neki. Amikor erről kérdeztem a férjemet, akkor pontosan ezeket a sablon szövegeket kaptam: valami piát, borotvakészletet, vagy a kettőt együtt. Vajon ők tényleg örülnek egy ennyinek, vagy csak azért mondják, mert lusták valami különlegesebben gondolkodni?

Addig-addig, amíg megtudtam, hogy a sógorom szeretné továbbfejleszteni a vállalkozását azzal, hogy cégautókat vásárol a magasabb szinten lévő munkatársainak. Nyilván azt nem fogom bevállalni, hogy besegítek neki egy plusz autóval, de úgy gondoltam, hogy valami támogatást én is nyújthatnék.

Az egyik ismerősöm nemrégiben hasonló cipőben járt cégautók területén, így tőle kértem segítséget. Elmondta, hogy a tapasztalatai alapján az ilyesmibe semmiképpen sem szabad egyedül belevágni, érdemes egy külső cég segítségét kérni, akik kimondottan ezzel foglalkoznak. Minden bizonnyal igaza van, de én nem ismerek egy ilyen céget sem. Semmi gond, ebben az ügyben is a segítségemre volt, és elküldte annak a cégnek a weboldalát, amellyel ők is együtt dolgoznak. Mondta, hogy szerinte első sorban a tartós bérlet miatt éri meg ezzel foglalkozni, de ez minden cégnek a saját döntése. Fogalmam sem volt arról, hogy mégis mi az a tartós bérlet, azonban ugyanitt utána tudtam olvasni ennek is. Nagyon jó, mivel nem csak egyszerűen azt írja le, hogy ez mit jelent, hanem össze is hasonlítja a hitellel és a lízinggel egy konkrét példán keresztül. Ezt a példát még két ábrával is szemlélteti, hogy még érthetőbb legyen. Az én értelmezésem szerint, a legfontosabb különbség az, hogy hosszútávon a tartós bérlet sokkal jobban megéri. Talán pontosan emiatt van az, hogy azokban a csomagokban, amelyeket az ügyfeleknek kínálnak, mindenhol ez szerepel.

Konkrétan így egy ilyen csomagot nem lehet ajándékba adni senkinek, hiszen az ilyesmiről mindig az adott cég tulajdonosa kell, hogy döntsön. Azonban felvettem velük a kapcsolatot, és minden féle, talán más számára banálisnak tűnő kérdésemre választ kaptam. A kapcsolatfelvételt is ezen az oldalon keresztül lehet intézni, ahol az illető megadja a nevét és az elérhetőségét, és a továbbiakban ők fogják keresni. De nagyon gyorsan ment az egész, és nagyon segítőkészek voltak, szóval én már ennek az alapján is meg vagyok velük elégedve.

Végeredményként arra a döntésre jutottam, hogy az általános üveg bor és borotválkozó készlet mellé ezt fogja tőlünk ajándékba kapni. Méghozzá úgy, hogy egy lapra kinyomtatok mindent, amit érdemes erről a cégről és a tartós bérletről tudni, ezzel is megkönnyítve neki a keresést és az információgyűjtést. Azt hiszem, hogy így egyaránt fog kapni kellemes (bor), és hasznos (flottakezelés) ajándékot is.