A gyerekek olyanok, mint a felnőttek kicsiben…krossz bukósisakok

high-school-835970_640Az mondjuk természetes, hogy a gyerekek olyanok akarnak lenni, mint a felnőttek, mint a szüleik. A te gyereked is olyan akar lenni mint te?

A gyerekek

Nekem két lányom van. Folyton azt akarják csinálni, amit én. Ha én éppen varrok valamit, akkor ők is azt szeretnék, de nincs ez másképpen a főzésnél sem. Amíg kicsik voltak jó volt, mert megelégedtek a babakonyhával, és ott főztek. Persze tudom, örülnöm kellene, hogy segíteni akarnak, de mindig akkor, amikor sietek, és nagyon nincs időm arra, hogy ott lábatlankodjanak. Lehet, hogy ez miatt rosszallóan néznének rám, de azt gondolom nem vagyok ezzel egyedül. Munka után, mikor hazaértek, akkor állok neki a főzésnek másnapra. Sok idő nincs rá, mert fél öt mire hazaérünk. Persze ilyenkor mindenki éhes, szomjas, játszani szeretne…

Sokszor úgy érzem, kevés a 24 óra egy napra.

A szakma választás

Itt is észrevehető eleinte, hogy milyen benyomással vannak a felnőttek a gyerekekre. Amíg kicsik, addig mindig azt akarják dolgozni, amit a szüleik. Emlékszem, az én lányom folyton azt mondogatta, hogy tanár lesz majd ő is, mint én. Pedig a mai világban igen csak meggondolandó, és amúgy sem szerettem volna, ha azért választja ezt a szakmát, mert én ebben dolgozom. Azt hiszem, mindenkinek meg kell találnia a maga útját. ha pedig tényleg ugyan az lesz a sors, akkor úgy sem lehet letérni róla.

A fiúknál sincsen ez másképpen. A húgomnak egy fia van. Persze a fiúk az apukájukat utánozzák ugyan úgy, mint a lányok az anyukájukat. Az ő fia folyton motorosat játszik, vagy pedig szerelni akar. Ebből már kitaláltátok gondolom, hogy az apukája autószerelő. Folyton szétszed Gergő mindent, persze az összerakás már nem megy annyira, és ezért sokszor mérges. Már mondta neki a húgom, hogy gyakoroljon a lego autókon, azok nem mennek tönkre az összerakásban, és a szétszedésben sem. A sógorom hobbija a motorozás, így ha épp olyan kedve van Gergőnek, akkor azt utánozza. Persze ez a jobbik eset azt gondolom, mert ezzel nem tesz tönkre semmit. Persze időközönként megpróbálja az apukája motoros holmiijait, úgy mint a krossz bukósisakokat lenyúlni, és azzal játszani. Mindig észreveszik, és kikap érte, de nem nagyon érdekli.

A jó szakma kiválasztása nagyon fontos, mint ahogy az is, hogy mindenki magának válassza meg, hiszen egész életében ezt fogja majd csinálni, és neki kell szeretnie. Olyat is tapasztaltam már sajnos, hogy a szülő választott a gyermekének szakmát, és hogy mennyire negatívan élte meg ezt a gyerek…volt ilyen ismerősöm.